I want to ride my bicycle (not)

I want to ride my bicycle (not)

Nu när snön släppt sitt fäste börjar jag cykla till jobbet igen. Under vintern (och större delen av hösten, och en hel del av förra våren, och faktiskt mest jämt, när jag tänker efter. Hmm. Nu blev det en sån där lång parentes igen så att läsarna glömmer vad jag började med. Förlåt mig. Jag börjar om.)

Under vintern (m.m.) har jag åkt buss till jobbet. Ja, trots att det bara är drygt 2 kilometer. Ja, latheten har fått ett ansikte och det är ett som inte är roligt att skåda i det bleka morgonljuset, men hon är i alla fall nyklippt och ni får ju förstå att 44 år sätter sina spår, för att nu låta som en svensk progglåt från 70-talet, och-

Förlåt, nu var jag där igen. Det är min deltids-adhd som sätter in igen. Nåmeniallafall:
Jag har alltså kört bil till jobbet, och mina ursäkter för detta inkluderar följande:

– Det är farligt att cykla på vintern! Jag drog omkull rejält på isbeklädd asfalt i oktober och sedan tyckte jag att det kunde vara kul att ha alla ben intakta under högsäsongen. Därför!

Nu kanske någon, till exempel mitt samvete, vill invända att jag egentligen bara är lat och för fåfäng för att vilja förstöra den så kallade frisyren med en hjälm. Men då har de faktiskt nästan fel! Hur som helst vill jag i sammanhanget nämna ett i mina ögon ganska märkligt fenomen:

Varför cyklar folk till Iksu för att träna spinning?
Varför åker folk bil till Iksu för att springa på löpband?

Alltså, finns det inte något smått neurotiskt/alienerat i att ta bilen upp till Iksu, för att en cykeltur skulle ta så mycket kraft att man inte skulle orka med träningspasset lika bra?

Spinning betyder enligt Nationalencyclopedien ”Cykling minus allt som gör cykling roligt, ackompanjerat av omtz-omtz-musik och naziledare”. Varför inte ta en cykeltur UTE istället?

Cykla till Iksu för att springa på löpband där? Me no get it, mista.

Nej, nu har jag verkligen inte tid med er längre, för jag ska upp till jobbet… på cykel… uppför backen… med en träningsväska och… uh… umm…
Åååå vad det ska bli häääärliiiigt med lite friiisk luuuft!

Urk.

Jag skulle bli väldigt tacksam om du ville lämna en kommentar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du har inte tillåtelse att kopiera detta innehåll.

%d bloggare gillar detta: