Så funkar det! Del… um… fyra? Jag minns inte, och ids inte kolla i loggen hur många sådana inlägg jag skrivit. Jag menar, ärligt talat, vem bryr sig? Jamen DÅSÅ. Men hur som helst:

Så funkar det! Del… um… fyra? Jag minns inte, och ids inte kolla i loggen hur många sådana inlägg jag skrivit. Jag menar, ärligt talat, vem bryr sig? Jamen DÅSÅ. Men hur som helst:

Folk brukar ju ibland komma dragandes med sina ”jättebra botemedel mot förkylning”. Gemensamt för dem alla är att de innebär att man blandar ihop en massa saker som i och för sig inte är så tokiga var för sig, men tillsammans blir fullkomligt vidrigt. Lite som Chanel No 5 alltså, fast man ska dricka det.

Ett populärt äckelpäckel är Vitlöksdrycken, som kommer i olika kombinationer. En vanlig variant är varm mjölk i vilken man tillsätter X antal pressade vitlöksklyftor, enligt följande:

Let X = (Din skrockfullhet i kvadrat) x (Grad av hypokondri x Tendens till magiskt tänkande x Antal prenumerationer på Allers)

Släng också gärna ner lite honung. Det hjälper inte mot förkylning mer än vanligt socker, men det blir i alla fall sötare, och därmed ännu äckligare.

Tillsätt ingefära, vars enda vetenskapligt belagda effekt är att det minskar åksjuka en aning, vilket ju är väldigt bra när man helt frivilligt och med risk för omyndighetsförklarande dricker Vitlöksdryck. Struntar man i drycken behövs ingen ingefära. Men köp ingefära, för all del. Gör det. Köp hela affärens förråd! Köp all ingefära i hela SVERIGE! KÖP! ING! E! FÄ! RA! om du nu så gärna vill! *suck*

Sedan tillkommer valfria lokala variationer, vilket i praktiken innebär slumpvis utvalda krydderier som ligger så långt från de redan ingående smakerna som möjligt.

Själva grundprincipen för en riktig anti-förkylning-dryck är nämligen ordstävet ”Ont ska med ont fördrivas”. Lite som att rösta på KD för att få bort M alltså, och bygger på föreställningen att det som svider bara MÅSTE vara botande på något sätt.

Men grejen är denna: vitlöksdryckens effekt består blott och enbart i att när man har druckit den så vill ingen komma nära en – och därmed blir man heller inte smittad av dem! Vitlöksdrycken måste alltså drickas INNAN man blir förkyld. Dricker man den efteråt uppnår man bara ett enda resultat: man får inte nöjet att komma nära någon för att smitta ner DEM. 

Vitlöksdrycken är alltså ett preventivmedel. Men eftersom man inte kan veta i förväg när man riskerar att bli smittad måste man helt enkelt dricka vitlökstoddy varje dag. Snart har man inga vänner kvar, men man är i alla fall inte förkyld!

Jag skulle bli väldigt tacksam om du ville lämna en kommentar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du har inte tillåtelse att kopiera detta innehåll.

%d bloggare gillar detta: